User Tag List

Results 1 to 4 of 4

Thread: importing head model to wow?

  1. #1
    Respected Member <span style='color: #FF0000'><span class='glow_000000'>Tok124</span></span>'s Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Sweden
    Posts
    338
    XP
    3,759
    Level
    17
    Thanks
    31
    Thanked 61 Times in 35 Posts

    importing head model to wow?

    Not sure if this should go in modelling support or client customization. Please move if this is wrong section

    Hello. I'm trying to import a head model but for some reason the model doesn't appear ingame. Instead it shows as a box with a blue/white square pattern. What am i doing wrong? I imported weapon and shoulders that works fine. But when i try import head it doesnt work. I thought maybe something is wrong with the model so i made a new and tried again and it was the same problem.

    So this is what i have done.
    1. I modelled a low poly helmet
    2. I exported model as obj
    3. I converted obj to m2 using OBJtoM2 Converter
    4. I made a patch and path to head model is patch-A.MPQ/Item/Objectcomponents/head/robo_transformer_head_01.m2 and the .skin file is in same folder
    5. I edited dbc file ItemDisplayInfo.dbc (Check below to see how i edited the dbc file)
    6. placed the dbc file in patch-A.MPQ/DBFilesClient/ItemDisplayInfo.dbc
    7. replaced the dbc file in dbc folder in my core
    8. converted png texture to blp and added blp to patch-A.MPQ/textures/robo.blp
    9. I made a head in database with displayid 555564
    10. restarted server and deleted cache

    Name of m2 and skin files is
    Code:
    robo_transformer_head_01.m2
    robo_transformer_head_0100.skin
    Here is the dbc row for the helmet
    Code:
    555564,"robo_transformer_head_01.mdx","","robo_transformer_head_0100","","inv_helmet_154","",0,0,0,0x0,0,11,248,306,"","","","","","","","",0,0,
    And this is how i used OBJtoM2 Converter
    Code:
    OBJtoM2 MyModel.obj robo_transformer_head_01 textures\
    So... What am i doing wrong? Why is this not working? Why does a box appear instead of my head model?

  2. #2
    Exalted Member Syphex's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Sweden GMT + 1
    Posts
    302
    XP
    169,161
    Level
    105
    Thanks
    50
    Thanked 37 Times in 29 Posts
    I may be very very very wrong here(when i say that i really mean it), but arent you supposed to add a few lines in the src source folder for it to recognize the custom texture?
    Last edited by Syphex; 07-22-2016 at 09:34 PM.
    Achievements:
    Member 1 year registered Level XL Level C

  3. #3
    Original Poster
    Respected Member <span style='color: #FF0000'><span class='glow_000000'>Tok124</span></span>'s Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Sweden
    Posts
    338
    XP
    3,759
    Level
    17
    Thanks
    31
    Thanked 61 Times in 35 Posts
    Quote Originally Posted by Syphex View Post
    I may be very very very wrong here(when i say that i really mean it), but arent you supposed to add a few lines in the src source folder for it to recognize the custom texture?
    No, Thats wrong hehehe :P The texture is added in blender. When i convert the file i choose the path to texture. as you see in the original post i ended with textures\ which means texture should be in the texture folder. The texture name can be seen by opening the m2 file in npp and search for it. I searched for the texture and found it in the m2 file. texture name and path is 100% correct. So it cannot be the texture :/

    Anyway, Thanks for trying to help !

  4. #4
    Original Poster
    Respected Member <span style='color: #FF0000'><span class='glow_000000'>Tok124</span></span>'s Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Sweden
    Posts
    338
    XP
    3,759
    Level
    17
    Thanks
    31
    Thanked 61 Times in 35 Posts
    Thread can be closed. Problem solved thanks to Amaroth on another forum :)

    - - - Updated - - -

    Btw, Problem was the name. The name of model must be example robo_transformer_head_01_HuM.m2 it must end with HuM for Human Male

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •